Evenementen

Gedurende het jaar zetten wij onze deuren regelmatig open om belangstellenden te ontvangen. Volg ook onze Facebookpagina voor meer informatie hierover.

Open dag & Streekproducten markt

Ieder jaar houden wij een open dag gecombineerd met een markt waar streekproducten, artikelen uit onze houtwerkplaats, ons keramiekatelier en diverse plantjes uit onze tuin en kas te koop zijn.
Je kunt een rondleiding krijgen over ons Zorgerf, waarbij je kunt zien en ervaren wat wij te bieden hebben aan onze cliënten en aan de mensen uit onze omgeving. Ook kinderen kunnen zich hier volop vermaken met onder andere ritjes op een pony, knutselen, springen op het luchtkussen, poffertjes bakken en een loterij waar leuke prijzen te winnen zijn.

Openlucht concert/toneel

Zodra het weer kan, willen wij graag op ons Zorgerf gezelschappen uitnodigen die een of meerdere muziek- of toneelvoorstellingen komen geven.

Themaweek in augustus

In de zomer is er rond half augustus veel te beleven op en rond het Zorgerf Waarland tijdens de themaweek. Zo was er al eens een circusweek met een voorstelling waarbij onze cliënten lieten zien wat zij geleerd hadden tijdens circusworkshops. Ook waanden wij ons eens in het primitieve leven van de Middeleeuwen.
Je bent bij de themaweek welkom als toeschouwer én als deelnemer bij de diverse activiteiten.

Themaweek Olympische spelen

Eind augustus 2021 was onze jaarlijkse themaweek: de vakantieweek op Zorgerf Waarland. De bewoners kozen dit jaar voor het thema Olympische spelen.

Voor het vakantiegevoel werd de grote tent opgezet. Deze werd versierd als ons Oranje Holland House. De hele week werd hier gezamenlijk gegeten en zelfs een nachtje geslapen.

Olympische ringen werden van hout gemaakt en teamshirts werden middels tie-dye gemaakt. Op veler verzoek werd er een muur met graffiti bewerkt door er Griekse sport symbolen op te maken.

Uiteraard werden er gedurende de week vele sportactiviteiten gedaan door onze bewoners:  onder andere estafette op het Klimduin in Schoorl, klimparcours in het Streekbos, midgetgolf, doelschieten, touwtje springen, kegelen en springen bij Jump City.
Woensdagavond was er een vossenjacht waarbij de cliënten vanuit de huifkar diverse ouders moesten opsporen die verkleed waren als sporter en opdrachten voor hen hadden.

Donderdagmiddag werd er een estafette gehouden tussen de cliënten en de begeleiding. Ieder deed een stukje van het parcours op zijn of haar niveau mee door een bal hoog te houden, met een paard de sla-om te doen of bijvoorbeeld op het doel te schieten. De cliënten hebben glansrijk gewonnen en mochten daarna kiezen wie er voorafgaand aan de bonte avond tegen de sportdirecteur Jan Steven mochten worstelen in een heus sumo-worstelpak.

Vrijdagavond werd deze feestelijke week afgesloten met een barbecue voor cliënten, ouders en begeleiders. De sportdirecteur huldigde hierbij iedereen met een medaille voor hun uitzonderlijke prestaties.

Kerst evenement

In december wordt ons kabouterpad getransformeerd tot ‘De weg naar Bethlehem’. Wij nodigen je uit om via dit mooi versierde pad te lopen naar onze ‘herberg’ en de stal, waar je tussen de dieren kunt genieten van een kerstverhaal en de liederen van het koor Nura uit Anna Paulowna.
Dit alles komt tot stand samen met de leerlingen van het Regius College Schagen, die ons tijdens hun maatschappelijke stage helpen bij dit evenement.

Kinderfeestje

Wist je dat je ook je kinderfeestje bij ons kunt houden? Je mag spelletjes doen, pony’s pimpen (hun manen vlechten en versieren) en op ze rijden, cake bakken in de keuken en de cake versieren en opeten in de theetuin, met de dieren spelen en nog veel meer. Lijkt dat je leuk? Neem dan contact op.

IMG_1805
IMG_6484
IMG_1790