Het Zorgerf Aartswoud

Het Zorgerf Aartswoud

Het Zorgerf Aartswoud is gevestigd aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud, Noord-Holland. De woonboerderij is totaal gerenoveerd met behoud van diverse karakteristieke elementen.

Rundveemuseum Aat Grootes

Op het terrein is tevens Het Rundveemuseum te vinden. Hier werken vele vrijwilligers die bezoekers enthousiast kunnen vertellen over de oudhollandse fruitbomen en kippen- geiten- en uiteraard koeienrassen. In de winter staan de dieren binnen. Zodra zij naar buiten gaan wordt er ieder jaar een nieuwe expositie opgebouwd. Zoals de tentoonstelling van de archeologische vondsten die tevoorschijn kwamen bij het maken van de rotondes bij de nabij gelegen Westfriese dijk. 

Ons team

Bij Het Zorgerf Aartswoud is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Er is een beheerdersechtpaar, Corine en Stefan. Corine coördineert de dagbesteding en het wonen samen met de medewerkers. Stefan runt de boerderij.
Klik hier voor foto’s van onze medewerkers.

Financiering

Deze vorm van wonen wordt gefinancierd met een PGB (Persoons Gebonden Budget) of met ZIN (Zorg in Natura). Het verschil hiertussen is dat bij het PGB de ouders of wettelijke vertegenwoordigers alles regelen. Bij zorg via ZIN wordt alles door Het Zorgerf gecoördineerd. Voorbeeld: het (taxi)vervoer naar de dagbesteding wordt in geval van PGB door de ouders geregeld. Bij ZIN regelt Het Zorgerf dat er een taxibedrijf gecontracteerd wordt.

Het Zorgerf Aartswoud is onderdeel van PluZorg.

Wonen

Wij hebben dertien woonplekken beschikbaar.

In onze totaal gerenoveerde boerderij zijn zes slaapkamers met een eigen badkamer. De bewoners hebben een gemeenschappelijke keuken en woonkamer. Zij hebben een gezamenlijk dagritme. 

Daarnaast zijn er vier appartementen voor cliënten die wij begeleiden om meer zelfstandig te wonen. Zij hebben in hun appartement een eigen keuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer. Deze cliënten krijgen zelfstandigheidstraining op maat op gebied van koken, schoonmaken, boodschappen doen. 

Het voorhuis van de boerderij dient als een semi-zelfstandige woonruimte voor drie cliënten. Zij wonen hier in een soort ‘studentenhuis’ opstelling. Ze hebben een eigen slaapkamer en delen de ruime keuken, woonkamer en badkamer. De begeleiding wordt gegeven vanuit Het Zorgerf Aartswoud.

Vervoer

Wij beschikken over een eigen bus. Hiermee kunnen wij samen met de cliënten boodschappen doen en gaan wij er met hen op uit.

Dagbesteding

Op Het Zorgerf Aartswoud kan op diverse manieren dagbesteding worden genoten. Passend bij hun wensen en mogelijkheden gaan onze bewoners bijvoorbeeld naar school, werken zij in de horeca of in een winkel en zij genieten hun dagbesteding op ons eigen Zorgerf.

Deze dagbesteding is uiteraard ook beschikbaar voor mensen van buitenaf met een specifieke zorgvraag. Op Het Zorgerf kan de dagbesteding onder andere bestaan uit het verzorgen van de dieren, werken in de moestuin, klanten helpen in onze winkel, helpen bij de expositie van het Rundveemuseum, of het maken van onze befaamde appeltaarten. 

Het Zorgerf Aartswoud beschikt over een geavanceerde houtwerkplaats. Iedereen die hier werkt krijgt uitgebreide uitleg om veilig met onze machines te kunnen werken. Naast eigen projecten, het opknappen van oude meubels en het maken van prachtige borrelplanken en woonaccessoires worden hier onder andere vogelhuisjes en insektenhotels gemaakt in opdracht van de gemeente.

Winkel

Je bent van harte welkom om onze winkel te bezoeken. Hier zijn vele artikelen uit de houtwerkplaats te koop, maar ook verse eieren en seizoensproducten uit onze moestuin of uit onze streek.

Kerstfair

Van heinde en verre weet men hoe gezellig onze Kerstfair is en dat er altijd bijzonder mooie artikelen te vinden zijn. Houd hiervoor onze Facebookpagina in de gaten.

Rundveemuseum op TV

November 2022 was Rundveemuseum Aat Grootes op tv bij de KRO-NCRV bij het programma ‘Binnenste buiten’. Ons Het Zorgerf Aartswoud is gevestigd bij dit Rundveemuseum.
#pluzorg

Klik hier om het programma terug te kijken.

Meer informatie

Wil je meer weten over Het Zorgerf Aartswoud?
Neem dan gerust contact met ons op!
Per e-mail: Corine@hetzorgerf.nl
Of telefonisch: 06-13 81 11 65