Nieuws

PluZorg Magazine

In ons halfjaarlijkse PluZorg magazine kunnen onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners lezen over onze organisatie PluZorg. Bijvoorbeeld over bijeenkomsten, nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en je kunt je natuurlijk laten inspireren om het heerlijke recept uitproberen.

Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl
Of klik hier om op onze PluZorg website het magazine digitaal te lezen.

Vacatures/ stage

Heb je ook interesse om bij ons te werken of stage te lopen? Kijk dan even op www.pluzorg.nl/vacatures. Staat jouw functie of opleiding er niet bij? Bel ons dan even, er zijn mogelijkheden te over.

Lees hier de vacature voor vrijwilligers op onze PluZorg website.

Twee WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben twee woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar. 
Eén woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl
Eén woonplek is bij Het Zorgerf Aartswoud. Meer informatie is te verkrijgen via Corine@hetzorgerf.nl

Winter theetuin

In Waarland is onze theetuin is weer naar binnen verhuisd. Op afspraak kun je hier genieten van thee met heerlijke lekkernijen. Nieuw is dat wij ook zelf thee maken van bloemen en kruiden uit onze eigen tuin en kas. De zorgerf-thee-mix is al razend populair!

thee drogen Het Zorgerf Waarland

Nieuwe locatie van Het Zorgerf in Aartswoud

De zorgboerderij bij het Rundveemuseum in Aartswoud is per 1 november 2022 van de Prinsenstichting overgaan naar PluZorg. Dat werd in juli aangekondigd met een persbericht.
Klik hier om het artikel te lezen zoals dat in het Noord-Hollands Dagblad gepubliceerd is op 27 juli jl.

Na een periode van zorgvuldige voorbereiding en overdracht is de sleuteloverdracht op 1 november 2022 een feit.
Klik hier om meer te lezen in het persbericht met foto van de sleuteloverdracht.

Ruimte op de dagbesteding

We kunnen je melden dat er weer ruimte is om dagbesteding te komen genieten op onze zorgerven in Waarland (maandag t/m zaterdag), en Aartswoud (ma t/m vr).

Rundveemuseum op TV

Onlangs was Rundveemuseum Aat Grootes op tv bij de KRO-NCRV bij het programma ‘Binnenste buiten’. Ons Het Zorgerf Aartswoud is gevestigd bij dit Rundveemuseum.
#pluzorg

Klik hier om het programma terug te kijken.

Samen werking met Bucephalus

Het Zorgerf heeft sinds enige tijd een fijne samenwerking met paardensportvereniging Bucephalus in Barsingerhorn. Hierdoor kunnen, nu het kouder is, de paardrijlessen, de paardencoaching en de teambuilding (met en zonder paarden) in deze accommodatie binnen doorgaan.

Bucephalus

Met de vertrouwde paarden en pony’s van Het Zorgerf geven Sonja en Wendy samen met vaste vrijwilligers iedere donderdagochtend paardrijlessen voor mensen met een beperking die op een paard willen (leren) rijden. (Dit is niet op een huifbed, maar echt OP de paarden en pony’s).
Voor de paardencoaching en teambuilding (met of zonder paarden) kunnen wij terecht in de rijhal, de kantine en de bestuurskamer van Bucephalus.
Wij zijn erg blij met deze samenwerking en kijken uit naar de opening van Het Zorgerf Barsingerhorn, zodat er ook vanuit ons ondersteuning kan worden geboden in de kantine en bij het onderhouden van het terrein.
Heeft u interesse in rijlessen, paardencoaching of teambuilding? Neem dan contact met ons op.

Kerstfeest in Aartswoud

Op zaterdag 10 december ontvingen wij onze medewerkers, vrijwilligers en medewerkers van betrokken zorgbedrijven op onze nieuwe locatie in Aartswoud voor een kerstborrel. Het dorp was in dit weekend omgetoverd tot Kerstdorp. Het Zorgerf Aartswoud droeg hier een steentje aan bij, want de tent werd het hele weekend ook gebruikt voor de Kerstfair. De bij ons gemaakte kerstversieringen en kerstkaarten werden in onze winkel verkocht en hier was veel belangstelling voor. Als intermezzo werd er door de coördinatoren een kerstspel opgevoerd.

Kerstborrel kerstspel

Lichtjestocht

Op 20 december hebben vele bezoekers weer kunnen genieten van onze jaarlijkse lichtjestocht bij Het Zorgerf Waarland. In samenwerking met leerlingen van het Regius College, die hun maatschappelijke stage bij ons ingevuld hebben, werd ‘De weg naar Bethlehem’ uitgebeeld. Het was een zeer sfeervol en gezellig geheel.

Lichtjestocht 2

Kerstlunch

Zo willen we iedere dag wel lunchen! Wat een heerlijkheden stonden er weer op tafel tijdens de kerstlunch in Waarland. Wij bedanken de ouders en vrijwilligers die zich ingezet hebben om onze cliënten weer zo te verwennen!

Kerstlunch 3

Onze dieren op kersttour

De dieren van Zorgerf Waarland mogen de komende kersttijd ‘on tour’. Zij vormden al ‘de levende have’ bij de kerstmarkt in Waarland, maar zullen ook bij de kerk in Anna Paulowna samen met de herders figureren in De Poldertuin. Onze bestuurder Jan Steven zorgt er persoonlijk voor dat zij veilig vervoerd en verzorgd worden.

plu
Kerstlunch 2
Kerstlunch 1
Lichtjestocht 3
Lichtjestocht
bucephalus 2