Nieuws

PluZorg Magazine 2

Met trots presenteren wij ons tweede PluZorg magazine, de zomer editie. Onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners kunnen lezen over onze PluZorg bijeenkomst, nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en natuurlijk het heerlijke recept uitproberen.
Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl
Of klik hier om op onze PluZorg website het magazine digitaal te lezen.

Nieuwe locatie van Het Zorgerf in Aartswoud

De zorgboerderij bij het Rundveemuseum in Aartswoud zal per 1 november 2022 van de Prinsenstichting overgaan naar PluZorg.
Klik hier om het artikel te lezen zoals dat in het Noord-Hollands Dagblad gepubliceerd is op 27 juli jl.

Landbouwdag Opmeer

Maandag 1 augustus was de Landbouwdag in Opmeer. Met zoveel van onze zorgbedrijven op het agrarische vlak mochten wij daar als PluZorg niet ontbreken. Diverse medewerkers en coördinatoren van onze organisatie hebben daar uitleg gegeven over wat wij kunnen bieden op het gebied van zorg, dagbesteding, wonen en logeren. Voor onze cliënten die daar aanwezig waren was het een mooi uitje en zij hebben zich daarbij ook ingezet om te helpen met uitdelen van onze promotie materialen en het netjes houden van het terrein.

Ouders bedankt en vrijwilligers gezocht

Warmte en een beetje water zorgde ervoor dat het onkruid op Het Zorgerf Waarland weelderig kon groeien. Daarom zijn wij ontzettend blij dat een groep ouders/familie van onze cliënten heeft geholpen om Het Zorgerf weer netjes te maken.
Sinds de coronaperiode hebben wij helaas minder vrijwilligers beschikbaar. Heeft u zin en tijd om af ten toe uw groene vingers in het zetten bij ons? Dan horen wij het graag!

Lees hier de vacature voor vrijwilligers op onze PluZorg website.

Woonhuis 1a gaat op vakantie

In september zullen de cliënten van woonhuis 1a kun koffers gaan pakken. Zij maken zich dan klaar voor een vakantie op het eiland Texel.

Themaweek en nieuwe fiets

Onze vakantieweek met thema ‘Camping’ was een feest. De cliënten en medewerkers hebben er erg van genoten. Op donderdag tijdens de megabingo werden zij verrast door het bestuur van de Vrienden van Zorgerf Waarland. Zij gaan stoppen in hun huidige vorm en delen hun kennis met de coördinatoren van alle zorgerven. Van het laatste geld in kas schonken zij Het Zorgerf Waarland een gloednieuwe duofiets met elektrische ondersteuning. Wil je als vrijwilliger met onze cliënten fietsen? Meld je dan aan!

Lees meer over de uitreiking van de duo-fiets in dit persbericht.

Eerste lustrum

Op 19 augustus werd de rode loper uitgerold en werd er groot feest gevierd vanwege het vijfjarig bestaan van Zorgerf Waarland. Medewerkers en betrokkenen werden langs foto’s van de afgelopen jaren richting de feesttent geleid waar Paul Vlaar de muzikale omlijsting verzorgde. Annemarieke zette bestuurder Jan Steven in het zonnetje met een mooie speech en daarna deed Jan Steven dat voor de medewerkers en organisatoren van het feest. Speciaal werd moed van de familie Schellekens genoemd die ooit Het Groene Erf begon, dat later werd doorgestart in Zorgerf Waarland. Na het faillissement werd het zorgbedrijf weer vanaf de bodem opgebouwd tot waar we nu staan: hoogwaardige zorg en groots in kleinschaligheid.
Tineke de Schepper sloot de rij met sprekers namens de raad van toezicht af met mooie woorden van dank.

PluZorg op Rommeldorp

Op 24 augustus was PluZorg vertegenwoordigd op de jaarlijkse rommelmarkt in Barsingerhorn. Op dit evenement waren er vele bezoekers die even een praatje kwamen maken over de ontwikkelingen rond Het Zorgerf Barsingerhorn. Anderen kwamen informeren over de woonmogelijkheden bij onze zorgerven, maar er waren ook gesprekken die hebben geleid tot het aanstellen van enthousiaste nieuwe collega’s en stagiaires.

Vacatures/ stage

Heb je ook interesse om bij ons te werken of stage te lopen? Kijk dan even op www.pluzorg.nl/vacatures. Staat jouw functie of opleiding er niet bij? Bel ons dan even, er zijn mogelijkheden te over.

Ruimte op de dagbesteding

We kunnen je melden dat er weer ruimte is om dagbesteding te komen genieten op onze zorgerven in Waarland (op zaterdag), en Aartswoud (ma t/m vr).

plu
foto onkruid wieden Waarland
20220819_215436
20220819_215804
20220819_215942
20220819_214025