Nieuws

PluZorg Magazine

In ons halfjaarlijkse PluZorg magazine kunnen onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners lezen over onze organisatie PluZorg. Bijvoorbeeld over bijeenkomsten, nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en je kunt je natuurlijk laten inspireren om het heerlijke recept uitproberen.

Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl
Of klik hier om op onze PluZorg website het magazine digitaal te lezen.

Ruimte op de dagbesteding

We kunnen je melden dat er weer ruimte is om dagbesteding te komen genieten op onze zorgerven in Waarland (maandag t/m zaterdag), en Aartswoud (ma t/m vr).

WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar. Er zijn nieuwe woonruimtes bij Wings of Change in Andijk, maar ook in Opmeer en in Waarland. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Eén woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl
Klik en kijk hier voor het filmpje over onze units.

Eén woonplek is bij Het Zorgerf Aartswoud. Meer informatie is te verkrijgen via Corine@hetzorgerf.nl

Logeren bij ‘t Voorhuys Aartswoud

In de boerderij van Zorgerf Aartswoud is het voorhuis (de voorkant van de boerderij) ingericht voor het logeren en dagbesteding. Er is in dit voorhuis een ruime woonkamer en een eigen keuken.  Boven zijn er drie slaapkamers met ruimte voor tien logeerplekken en een grote badkamer. Zie ook ‘Logeren’ en ‘Dagbesteding’ voor meer informatie.

Nieuwsarchief

Onze oudere nieuwsberichten teruglezen? Klik dan hier voor ons Nieuwsarchief.

Lichtjestocht! Zet alvast in je agenda!

Ook dit jaar organiseren wij op Het Zorgerf Waarland een lichtjestocht: de weg naar Bethlehem. Het zal plaatsvinden op 21 december. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe onze medewerkers, cliënten en bovenal de stagiaires van het Regius College hier op deze avond vorm aan geven.

Kerstfair in Aartswoud

Nu de agenda nog open ligt kun je ook alvast de Kerstfair in Aartswoud noteren. Deze gaat plaatsvinden op 9 en 10 december. Het gehele dorp wordt in kerstsfeer getoverd en daar hoort natuurlijk ook ons Zorgerf Aartswoud bij. Mooie versieringen en prachtige cadeauartikelen zijn te vinden in onze winkel! Kom je ook een kijkje nemen? 

Rondje met de koets door Waarland?

Dat kan tijdens de kerstmarkt op 9 en 10 december in Waarland. De begeleiding van dagbesteding van Het Zorgerf Waarland zal hier aanwezig zijn voor een sfeervolle rit met de koets door het dorp. Meer informatie is te verkrijgen bij het dorpshuis in Waarland.
Maar natuurlijk kunt u ook genieten van onze dieren in de levende kerststal!

bus

Nieuwe bussen

Onze eerste serie bussen heeft zoveel kilometers gemaakt met het ophalen, thuisbrengen en naar excursies gaan met cliënten dat zij aan vervanging toe waren. Wij zijn heel blij met onze nieuwe bussen. Nu hebben alle Het Zorgerf woonlocaties een eigen bus.

Rijhal Pluzorg

Nieuw bord bij de rijhal

Bij de rijhal in Barsingerhorn prijkt een nieuw bord aan de muur. Zo wordt er aandacht gevraagd voor de activiteiten van PluZorg in combinatie met Buchephalus en Dupla.

Joy Zuidlaren 2

“Ah, toe… Aniek en Jan Steven… mogen we deze mee naar huis?”

Uitje naar Zuidlaren

Onlangs waren de cliënten van Het Zorgerf Waarland naar de paardenmarkt in Zuid-Laren. Ze moesten hiervoor vroeg uit de veren, want de markt opent om 6 uur ‘s morgens! We hadden geen trailer meegenomen, want ons nog zé voorgenomen om te kijken en niet te kopen… Maar daar stond Joy. Een prachtige merrie. Een echt trekpaard van 14 jaar oud. Met in ons achterhoofd dat vier collega’s binnenkort ook hun menbewijs op zak zouden krijgen, konden we haar niet laten staan.

Joy Zuidlaren

Maar ja, geen trailer mee! Gelukkig bood ons netwerk op Facebook uitkomst en kon Joy mee naar Waarland. Laatst hebben we haar voor onze huifkar gezet en daar loopt ze met gemak mee weg. Onze haflingers hadden hier duidelijk meer moeite mee.

Joy voorgespannen

Ook voor de koets geniet onze Joy!

Menbewijs behaald!

Wij mogen vier van onze collega’s feliciteren! Na vele lessen zijn zij geslaagd voor hun menbewijs. Zij mogen nu ook met de huifkar op pad. Wij danken Dupla voor de samenwerking.

231111 geslaagden koetsiersbewijs
plu
IMG-20230414-WA0014
IMG-20230414-WA0021
IMG-20230414-WA0033
kalfje
sept 23 kabouters opgeknapt