Nieuws

PluZorg Magazine

In ons halfjaarlijkse PluZorg magazine kunnen onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners lezen over onze organisatie PluZorg. Bijvoorbeeld over bijeenkomsten, nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en je kunt je natuurlijk laten inspireren om het heerlijke recept uitproberen.

Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl
Of klik hier om op onze PluZorg website het magazine digitaal te lezen.

Ruimte op de dagbesteding

We kunnen je melden dat er weer ruimte is om dagbesteding te komen genieten op onze zorgerven in Waarland (maandag t/m zaterdag), en Aartswoud (ma t/m vr).

WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar.  Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Klik en kijk hier voor het filmpje over onze units.

Nieuwsarchief

Onze oudere nieuwsberichten teruglezen? Klik dan hier voor ons Nieuwsarchief.

Berichtgeving ongeval Het Zorgerf Aartswoud

Maandag 6 mei heeft er bij het Zorgerf in Aartswoud een ernstig ongeluk plaatsgevonden, waarbij een deelnemer van de dagbesteding gewond is geraakt en behandeld moest worden in het ziekenhuis.
Het ongeluk gebeurde rond 10.30 uur, nadat de deelnemer tijdens werkzaamheden op de boerderij met zijn vingers bekneld is geraakt in de hefinstallatie van een tractor. Hulpverleners van de ambulance en brandweer waren gelukkig snel ter plaatse om assistentie te verlenen. Gevolg was helaas wel dat de deelnemer met verwondingen aan zijn hand met spoed naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is geholpen. Op dit moment ziet het er naar uit dat er geen blijvend letsel is.
We betreuren het dat een dergelijk ongeval heeft kunnen plaatsvinden en hopen van harte dat het snel beter met onze deelnemer gaat, zodat hij het ziekenhuis binnen afzienbare termijn weer kan verlaten. De arbeidsinspectie en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn direct ingeschakeld.
Mochten er naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen zijn, neem dan contact op met Jan Steven van Dijk.

Nieuwe bestemmingen!

Wij zijn druk met verhuizen! De jongeren die begeleid werden in ‘t Voorhuys in Aartswoud zijn verhuisd naar de Koninginneweg in Opmeer. Deze voorziening voor dagbesteding en logeren in combinatie met onderwijs valt voortaan onder PROV Jeugd & Gezin. Zij hebben hier het gehele huis tot nu beschikking en dat is heel fijn.

Het voorhuis van de zorgboerderij Het Zorgerf Aartswoud wordt nu opgeknapt en gaat dienen als een semi-zelfstandige woonruimte voor drie jongedames. In een soort ‘studentenhuis’ opstelling gaan zij hier wonen. Ze hebben een eigen slaapkamer en delen de keuken, woonkamer en badkamer. De begeleiding wordt gegeven vanuit Het Zorgerf Aartswoud.

De Winkelmade-ark geopend

Het Zorgerf Winkel is een feit! De Winkelmade-ark is feestelijk geopend op 3 februari 2024.
Met de uitbreiding van woonlocaties binnen PluZorg hebben wij ook een uitbreiding van kansen, waarmee wij onze cliënten de best passende woningen kunnen aanbieden.
Daarmee heeft er een verschuiving plaatsgevonden. Twee bewoners uit Opmeer, twee uit Aartwoud en één uit Waarland zijn hier komen wonen. Daarnaast is de bewoner van het voormalig Thuishuis hier uiteraard gebleven.
De logeerkamer wordt nu nog ingezet voor de slaapwacht. Zodra iedereen goed is ingeburgerd in hun nieuwe appartement, zal deze logeerkamer ook als verblijfplaats gaan dienen. Vanaf dan is er oproepbare nachtdienst voor de bewoners beschikbaar.

Opening Winkelmade-ark

Het Zorgerf Winkel zal straks bestaan uit De Winkelmade-ark en uit de Downdriehoek. Voor de laatst genoemde is het wachten op de laatste vergunningen, zodat het bouwproces van start kan gaan.

Dagbesteding Bij moeders in het Boetje van start

Vrijwilligers, coördinator en werknemers 'Bij moeders in het Boetje'

De medewerkers, vrijwilligers en coördinator van Bij moeders in het Boetje.

Half april 2024 is er dankzij PluZorg weer dagbesteding mogelijk ‘Bij moeders in het Boetje’ in Spierdijk (Voorheen het Broodboetje). De vorige zorgaanbieder was gestopt en dat vonden de cliënten heel jammer. Bij deze locatie mogen zij nu weer meewerken in de winkel en serveren zij een heerlijke lunch of (op afspraak) high-tea. Wie hier zou willen komen werken kan contact opnemen met Corine Klos van Het Zorgerf Aartswoud, zij is coördinator van de dagbesteding in deze winkel. Een goed verstaander zal hieruit de conclusie kunnen trekken dat ook de befaamde appeltaart uit Aartswoud hier te verkrijgen zal zijn bij de koffie of thee!

Bouw Downdriehoek gestart!

Op 10/11 april zijn de eerste palen de grond in gegaan voor de Downdriehoek bij Zorgerf Winkel!
klik hier om meer te lezen in de nieuwsbrief van De Downdriehoek.

1e paal

De symbolische eerste paal wordt geslagen door de toekomstige bewoners.

PluZorg in de media

Op dinsdag 20 februari stond er een artikel over Het Zorgerf Barsingerhorn in het Noord-Hollands Dagblad. Lees hier verder.

foto Nick Maarsen NHD 20 febr 2024

foto NHD: Nick Maarsen

Instructeur Paardrijden Gehandicapten (IPG)

Met trots kunnen wij vertellen dat een aantal van onze medewerkers is gestart met de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten. Tijdens deze cursus, die negen dagdelen bevat, leren zij over verschillende handicaps en hoe zij hiermee het beste kunnen omgaan tijdens het geven van paardrijlessen. “De lessen zijn een goede combinatie van theorie en praktijk. In de eerste drie lessen zullen de verstandelijke handicaps aan bod komen, daarna drie lessen over het autistisch spectrum en daarna drie lessen over lichamelijke handicaps. In de eerste les ging het vooral over de band die je met een cliënt opbouwt. Het gaat om de lol die de ruiter heeft in het paardrijden, ook als iemand bijvoorbeeld lichamelijk achteruit gaat. Wat lukt wel, of hoe kunnen we iets aanpassen? Ook het belang van contact met de begeleiding en het rapporteren naar hen of ouders/verzorgers is besproken. Ik kijk uit naar de tweede les!” vertelde één van de cursisten.

plu
IMG-20230414-WA0014
IMG-20230414-WA0021
IMG-20230414-WA0033
kalfje
sept 23 kabouters opgeknapt
Opening Winkelmade-ark