Nieuws

PluZorg Magazine

In ons halfjaarlijkse PluZorg magazine kunnen onze cliënten, partners, aangesloten organisaties, gemeenten en zorgverleners lezen over onze organisatie PluZorg. Bijvoorbeeld over bijeenkomsten, nieuw aangesloten bedrijven, verhalen van cliënten, en je kunt je natuurlijk laten inspireren om het heerlijke recept uitproberen.

Wil je het magazine ook lezen, maar heb je het niet ontvangen? Neem dan contact op via info@zorgerfwaarland.nl
Of klik hier om op onze PluZorg website het magazine digitaal te lezen.

Vacatures/ stage

Heb je ook interesse om bij ons te werken of stage te lopen? Kijk dan even op www.pluzorg.nl/vacatures. Staat jouw functie of opleiding er niet bij? Bel ons dan even, er zijn mogelijkheden te over.

Lees hier de vacature voor vrijwilligers op onze PluZorg website.

Ruimte op de dagbesteding

We kunnen je melden dat er weer ruimte is om dagbesteding te komen genieten op onze zorgerven in Waarland (maandag t/m zaterdag), en Aartswoud (ma t/m vr).

Twee WLZ woonruimtes beschikbaar!

Pak je kans, want wij hebben twee woonruimtes beschikbaar voor semi-zelfstandig wonen voor personen vanaf 18 jaar. 

Eén woonplek is bij de units van Het Zorgerf Waarland. Meer informatie is te verkrijgen bij Ingrid@hetzorgerf.nl
Klik en kijk hier voor het filmpje over onze units.

Eén woonplek is bij Het Zorgerf Aartswoud. Meer informatie is te verkrijgen via Corine@hetzorgerf.nl

Logeren bij ‘t Voorhuys Aartswoud

In de boerderij van Zorgerf Aartswoud is het voorhuis (de voorkant van de boerderij) ingericht voor het logeren en dagbesteding. Er is in dit voorhuis een ruime woonkamer en een eigen keuken.  Boven zijn er drie slaapkamers met ruimte voor tien logeerplekken en een grote badkamer.

Het logeren is voor kinderen van 6-12 jaar en is bedoeld om het gezin te ontlasten. Logeren kan plaatsvinden in het weekend en in de schoolvakanties.

Door de week wordt ‘t Voorhuys gebruikt voor dagbesteding voor thuiszitters, die om bepaalde reden niet naar school gaan.
Deze dagbesteding heeft een eigen programma met onder andere schoolse activiteiten en staat los van het Zorgerf.
Er kan door deze groep gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van Het zorgerf Waarland en Het Zorgerf Aartswoud en de gymzaal in Aartswoud.

Potgeit voelt zich thuis

Het potgeitje van Het Zorgerf Aartswoud voelt zich helemaal thuis bij Stefan en Corine!

230330 potgeit aartswoud

Hij bekijkt zichzelf op Facebook!

Weidegang in Aartswoud met Caroline van der Plas

Op zondag 16 april mochten de koeien van het Rundveemuseum voor het eerst weer naar buiten. Voor deze gelegenheid had men BBB tweede kamerlid Caroline van der Plas uitgenodigd.

IMG_3497 kopiëren

Ze genoot van het groene landschap en de dieren rond ons Zorgerf Aartswoud. Tevens sprak zij haar waardering uit voor de combinatie van educatie, erfgoed, zorg en agrarische activiteiten op deze plek. Haar partij, de BBB wil graag die verbinding rond het groen sterk maken en houden; dat boeren en burgers elkaar kunnen vinden en met elkaar in gesprek gaan om te leren over het leven op de boerderij. Mensen vragen wel eens: “Waarom staan koeien bijvoorbeeld in de winter binnen?” Omdat het gras niet groeit als het onder de 10 graden is buiten. Dan krijgen de dieren binnen hun eten en staan zij warm. Dat leren zij als zij het de boer vragen.

IMG_3867 kopiëren

De combinatie van agrarische activiteiten en neven activiteiten ten behoeve van welzijn en het sociaal domein draagt zij een warm hart toe. De omgang met dieren en de natuur is goed voor iedereen, maar kan van nog grotere betekenis zijn voor onze doelgroep.
Als kanttekening zet zij wel dat we goed moeten kijken wat er nodig is en wat de hoofdactiviteit van het bedrijf blijft. “Bijvoorbeeld tien boerencampings in een regio is misschien wel teveel van het goede. Maar is er behoefte aan zorg of kinderopvang bij de boerderij? Dan moeten we kijken hoe we dit vorm kunnen geven zonder dat de huidige regelgeving knelt,” aldus Caroline van der Plas. Zij nodigt ons dan ook uit om kenbaar te maken als deze wet- en regelgeving ons in de weg zit en wij voorstellen hebben ter verbetering.

10 jaar Rundveemuseum en Zorgboerderij in Aartswoud

Dit jaar bestaan het Rundveemuseum en de zorgboerderij in Aartswoud 10 jaar. Omdat te vieren wordt er in de stal een toneelstuk opgevoerd genaamd: ‘De klucht van de koe’. De uitvoeringen zijn op 16-17-18-22-23-24 juni.
Voor deze uitvoering is men nog op zoek naar mensen die in het projectkoor willen zingen. Meer informatie en aanmelden kan via corine@hetzorgerf.nl

Samenwerking in de Rijhal in Barsingerhorn

Dupla, PluZorg en Bucephalus vormen een steeds nauwere samenwerking. Naast het leren paardrijden op de woensdagochtend gaan onze cliënten nu ook hun kwaliteiten inzetten in de kantine bij de rijhal aan de Heereweg 250a in Barsingerhorn. Ouders/verzorgers en andere belangstellenden kunnen hier dan koffie/thee met appelgebak of een patatje nuttigen, terwijl de kinderen paardrijden of van het Dupla huifbed gebruik maken.

Bucephalus

Dupla en Het Zorgerf in de media

Op vrijdag 2 juni stond er een mooi artikel in het Noord-Hollands Dagblad met daarin de samenwerking tussen stichting Dupla en Het Zorgerf die cliënten ten goede komt.
Klik hier om het artikel te lezen.

Dagbesteding 2.0 van start gegaan

Op 31 maart 2023 was de officiële en feestelijke opening van onze Dagbesteding 2.0 bij Het Zorgerf Waarland.
Wij blijven ons ontwikkelen om steeds beter te sturen op geluk en de werken vanuit de bedoeling. Daarom hebben wij de dagbesteding bij Het Zorgerf Waarland onder de loep genomen om deze te verbeteren. Klik hier om te lezen hoe wij dat aanpakken en onderbouwen.
Op 31 maart kregen de cliënten van Het Zorgerf Waarland hun nieuwe weekstructuur uitgereikt. Met daarin hun groepsindeling en activiteitenindeling, waarmee zij hun leerdoelen behalen.

230331 opening dagbesteding 2.0

Binnen de clusters worden leuke en leerzame activiteiten ondernomen. Zo is het cluster Horeca betrokken bij het maken van gezonde hapjes voor bij het pauzemoment om 10 uur en bij feestjes, zoals de paasbrunch. De hapjes zijn niet alleen lekker, maar zien er ook heel gezellig uit. Het eten wordt op deze manier een beleving, doordat het er nog aantrekkelijker uitziet. Daarnaast leren de cliënten ongemerkt vele snijtechnieken.

gezonde pauze snack

Ook is het cluster Horeca betrokken bij de kantine bij de Rijhal in Barsingerhorn. Wanneer er cliënten van ons paardrijden of er cliënten gebruik maken van het huifbed bij Stichting Dupla kunnen bezoekers terecht voor koffie/thee met appelgebak.

Het cluster Dieren bezocht de dieren die bij de Paasvee in Schagen tentoongesteld waren.

230329 paasvee

Daarnaast werd dit cluster blij gemaakt met een nieuw paard. Het baasje van Salvia ging studeren en zocht een goede plek voor dit prachtige dier. Dat werd bij ons gevonden.

230330 nieuw paard Salvia

Salvia (met rode jas) kan meedraaien in de dagbesteding en wellicht straks ook bij de Paardencoaching.

Kinderfeestjes

Wist je dat je bij ons ook een geweldig leuk kinderfeestje kan vieren? Neem maar eens contact op voor de mogelijkheden.

230330 kinderfeestje

Nieuwe plek voor dieren

Voor iedereen de juiste plaats, dat is ons doel. Zo ook voor de dieren. Er komen dieren bij, maar er gaan ook dieren naar een plek waar zij gelukkiger zijn, of meer de ruimte hebben. Onze loopeenden zijn verhuisd naar een particulier met een grote vogeltuin.

Nieuwe kippen, dus weer eieren!

Naast het nieuwe paard zijn er ook nieuwe kippen. Er zijn dus weer volop eieren te koop in onze zelfbedieningswinkel!

De klauwmevrouw

Ja, zo noemt deze mevrouw zichzelf echt en zo is zij ook te volgen op haar Facebook pagina. Wij hebben de zorg voor mens en dier hoog in het vaandel staan. Dus nodigen wij De Klauwmevrouw regelmatig uit voor de verzorging van onze dieren. Zij heeft nu de hoefjes van onze Obelix weer opgeknapt. Met een speciale greep legt zij Obelix dan op zijn rug. Hij blijft dan lekker liggen voor deze ‘pedicurebehandeling’.

230330 de klauw mevrouw
plu
Lichtjestocht
bucephalus 2
IMG-20230414-WA0014
IMG-20230414-WA0021
IMG-20230414-WA0028
IMG-20230414-WA0030
IMG-20230414-WA0033
kalfje