Wonen

Begeleid wonen of semi-zelfstandig wonen

Op onze Zorgerven zijn er veel mogelijkheid voor begeleid wonen/ semi-zelfstandig wonen voor (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.

Overdag hebben onze cliënten allemaal een dagbestedingsactiviteit op het Zorgerf of extern, passend bij hun wensen, dromen en mogelijkheden.

In de avond zijn er mogelijkheden om te ontspannen of om mee te doen aan activiteiten.

Bekostiging

Al onze bewoners beschikken over een geldige indicatie vanuit de Wet op Jeugdzorg, Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg. Zij kunnen zorg inkopen vanuit een PGB (persoonsgebonden budget) of ZIN (Zorg in Natura).

Zelfstandigheids- training

Welke manier van zelfstandigheid helpt jou om jouw doel of droom voor de toekomst te verwezenlijken?

Wij helpen je om de vaardigheden te leren die jou zelfstandigheid geven.
Als je jezelf bijvoorbeeld kunt wassen en aankleden, kan je dit op een door jou gekozen moment doen en hoef je niet op hulp te wachten.

Op die manier kunnen we de cliënten autonomie en succeservaringen geven.
Het motiveert cliënten om iets te leren, omdat het hen een bepaald perspectief biedt. Dit kan voor iedere cliënt anders zijn, daarom werken wij hierbij op maat.

De bewoners van onze zorgerven leven met elkaar en hun begeleiders als groep, maar als zij toe zijn aan een meer zelfstandige manier van wonen, begeleiden wij hen hierbij.

Zij kunnen bijvoorbeeld in een van onze units op het Zorgerf Waarland wonen, in de appartementen op Zorgerf Aartswoud, of met hulp van ambulante begeleiding elders zelfstandig wonen.

Belangrijk is dan dat ze zelf kunnen zorgen voor hun huishouden (waaronder wassen, koken, schoonmaken, opruimen, boodschappen doen), hun persoonlijke hygiëne, maar ook een goede dagindeling kunnen maken.

Interesse?


Bij interesse voor wonen of logeren ben je welkom om kennis te komen maken en de mogelijkheden te verkennen.

Op dit moment hebben wij plaatsen vrij voor nieuwe bewoners!

Voor meer informatie of voor plaatsing op de wachtlijst kun je contact met ons opnemen.

wh18voorzij
wh18pad
DSC_0287
DSC_0253