Nieuws archief

Weidegang in Aartswoud met Caroline van der Plas

Op zondag 16 april 2023 mochten de koeien van het Rundveemuseum voor het eerst weer naar buiten. Voor deze gelegenheid had men BBB tweede kamerlid Caroline van der Plas uitgenodigd.

IMG_3497 kopiëren

Ze genoot van het groene landschap en de dieren rond ons Zorgerf Aartswoud. Tevens sprak zij haar waardering uit voor de combinatie van educatie, erfgoed, zorg en agrarische activiteiten op deze plek. Haar partij, de BBB wil graag die verbinding rond het groen sterk maken en houden; dat boeren en burgers elkaar kunnen vinden en met elkaar in gesprek gaan om te leren over het leven op de boerderij. Mensen vragen wel eens: “Waarom staan koeien bijvoorbeeld in de winter binnen?” Omdat het gras niet groeit als het onder de 10 graden is buiten. Dan krijgen de dieren binnen hun eten en staan zij warm. Dat leren zij als zij het de boer vragen.

IMG_3867 kopiëren

De combinatie van agrarische activiteiten en neven activiteiten ten behoeve van welzijn en het sociaal domein draagt zij een warm hart toe. De omgang met dieren en de natuur is goed voor iedereen, maar kan van nog grotere betekenis zijn voor onze doelgroep.
Als kanttekening zet zij wel dat we goed moeten kijken wat er nodig is en wat de hoofdactiviteit van het bedrijf blijft. “Bijvoorbeeld tien boerencampings in een regio is misschien wel teveel van het goede. Maar is er behoefte aan zorg of kinderopvang bij de boerderij? Dan moeten we kijken hoe we dit vorm kunnen geven zonder dat de huidige regelgeving knelt,” aldus Caroline van der Plas. Zij nodigt ons dan ook uit om kenbaar te maken als deze wet- en regelgeving ons in de weg zit en wij voorstellen hebben ter verbetering.

Samenwerking in de Rijhal in Barsingerhorn

Dupla, PluZorg en Bucephalus vormen een steeds nauwere samenwerking. Naast het leren paardrijden op de woensdagochtend gaan onze cliënten nu ook hun kwaliteiten inzetten in de kantine bij de rijhal aan de Heereweg 250a in Barsingerhorn. Ouders/verzorgers en andere belangstellenden kunnen hier dan koffie/thee met appelgebak of een patatje nuttigen, terwijl de kinderen paardrijden of van het Dupla huifbed gebruik maken.

Bucephalus

Potgeit voelt zich thuis

Juni 2023: Het potgeitje van Het Zorgerf Aartswoud voelt zich helemaal thuis bij Stefan en Corine!

230330 potgeit aartswoud

Hij bekijkt zichzelf op Facebook!

Klucht van de koe een enorm succes!

Het 10 jarig bestaan van het Rundveemuseum en de bijbehorende zorgboerderij (Nu Het Zorgerf Aartswoud) is eind juni gevierd met het opvoeren van een toneelstuk in het Westfries: ‘De Klucht van de Koe’ onder regie van Tim de Haan. De spelers kwamen uit de regio, waaronder onze eigen Corine,  coördinator van Het Zorgerf Aartswoud.

Klucht van de koe

Het was een enorm succes, meer dan 10 voorstellingen waren uitverkocht en het publiek heeft ervan genoten.

Landbouwdag Opmeer

Op maandag 7 augustus 2023 wordt de landbouwdag gehouden in Opmeer. Met zoveel zorgbedrijven op agrarische locaties mag PluZorg daar natuurlijk niet ontbreken. Wij zullen het publiek over onze activiteiten en mogelijkheden informeren bij onze stand. Onze cliënten en hun begeleiders zullen hier weer een gezellige dag beleven! Het programma is te vinden op de website van de landbouwdag. Klik hier om het programma te lezen.

Strandrit

Met het warme weer was het heerlijk om een strandrit te maken met onze paarden. Wij hebben er enorm van genoten!

sept 23 kabouters opgeknapt

Vernieuwd kabouterpad

Hartelijk dank aan onze vrijwilligers. Zij hebben onze kabouters opgeknapt. Wat zijn ze weer mooi geworden! Komt u een kijkje nemen bij ons in Waarland?

bus

Vrijwilligersavond

Onze vrijwilligers zijn heel belangrijk voor ons. Daarom hebben wij ze in het zonnetje gezet tijdens het etentje bij onze vrijwilligersavond. Op 10 juni 2023 hebben wij de rode loper voor hen uitgerold bij Restaurant ‘t Anker in Kolhorn. De cliënten stonden ze al bellenblazend te verwelkomen. Het was een gezellige avond met heerlijk eten en live muziek van de band van Sjaak, ook een van onze vrijwilligers.

230610 vrijwilligers avond bij t anker

Dupla en Het Zorgerf in de media

Op vrijdag 2 juni stond er een mooi artikel in het Noord-Hollands Dagblad met daarin de samenwerking tussen stichting Dupla en Het Zorgerf die cliënten ten goede komt.
Klik hier om het artikel te lezen.

Dagbesteding 2.0 van start gegaan

Op 31 maart 2023 was de officiële en feestelijke opening van onze Dagbesteding 2.0 bij Het Zorgerf Waarland.
Wij blijven ons ontwikkelen om steeds beter te sturen op geluk en de werken vanuit de bedoeling. Daarom hebben wij de dagbesteding bij Het Zorgerf Waarland onder de loep genomen om deze te verbeteren. Klik hier om te lezen hoe wij dat aanpakken en onderbouwen.
Op 31 maart kregen de cliënten van Het Zorgerf Waarland hun nieuwe weekstructuur uitgereikt. Met daarin hun groepsindeling en activiteitenindeling, waarmee zij hun leerdoelen behalen.

230331 opening dagbesteding 2.0

Binnen de clusters worden leuke en leerzame activiteiten ondernomen. Zo is het cluster Horeca betrokken bij het maken van gezonde hapjes voor bij het pauzemoment om 10 uur en bij feestjes, zoals de paasbrunch. De hapjes zijn niet alleen lekker, maar zien er ook heel gezellig uit. Het eten wordt op deze manier een beleving, doordat het er nog aantrekkelijker uitziet. Daarnaast leren de cliënten ongemerkt vele snijtechnieken.

gezonde pauze snack

Ook is het cluster Horeca betrokken bij de kantine bij de Rijhal in Barsingerhorn. Wanneer er cliënten van ons paardrijden of er cliënten gebruik maken van het huifbed bij Stichting Dupla kunnen bezoekers terecht voor koffie/thee met appelgebak.

Het cluster Dieren bezocht de dieren die bij de Paasvee in Schagen tentoongesteld waren.

230329 paasvee

Daarnaast werd dit cluster blij gemaakt met een nieuw paard. Het baasje van Salvia ging studeren en zocht een goede plek voor dit prachtige dier. Dat werd bij ons gevonden.

230330 nieuw paard Salvia

Salvia (met rode jas) kan meedraaien in de dagbesteding en wellicht straks ook bij de Paardencoaching.

Kinderfeestjes

Wist je dat je bij ons ook een geweldig leuk kinderfeestje kan vieren? Neem maar eens contact op voor de mogelijkheden.

230330 kinderfeestje

De klauwmevrouw

Ja, zo noemt deze mevrouw zichzelf echt en zo is zij ook te volgen op haar Facebook pagina. Wij hebben de zorg voor mens en dier hoog in het vaandel staan. Dus nodigen wij De Klauwmevrouw regelmatig uit voor de verzorging van onze dieren. Zij heeft nu de hoefjes van onze Obelix weer opgeknapt. Met een speciale greep legt zij Obelix dan op zijn rug. Hij blijft dan lekker liggen voor deze ‘pedicurebehandeling’.

230330 de klauw mevrouw

Het Zorgerf Opmeer op vakantie!

Eind september 2023 waren de cliënten van Het Zorgerf Opmeer op vakantie naar Zandvoort en hebben daar enorm genoten!

Op reis

Daar gaan we!

Dansen

Lekker uit je bol op de dansvloer!

strand

Natuurlijk naar het strand!

eten 2

Gezellig samen eten!

circuit

Een bezoek aan het circuit mocht niet ontbreken!

Themaweek 2023 Cars & Bikes

Wat hebben wij weer een plezier gehad tijdens onze vakantieweek in Waarland. Dit jaar was het thema Cars & Bikes. We hebben vele stoere auto’s en machines mogen bewonderen, erin mogen meerijden, racen en we hebben er zelf in geslapen!

aug 23 thema week

Gezellig samen zijn!

aug 23 thema week skelters

Eerst knutselen en dan zelf racen! Zie ook het filmpje op onze Facebookpagina.

aug 23 thema week museum

We keken onze ogen uit bij het Spoorwegmuseum.

aug 23 thema week bonte avond

Dikke pret op de bonte avond!

aug 23 thema week bezoek aan loonwerker

Wat zijn de machines van de loonwerker Houtenbos groot van dichtbij!

aug 23 thema week auto's

Een delegatie cross auto’s bezocht ons Zorgerf.

aug 23 thema week karten

Zelf lekker racen met karts.

aug 23 thema week stoere auto's

Met deze prachtige bolides mochten wij een rondje mee!