Dagbesteding Bij Moeders in het Boetje

Over Bij moeders in het Boetje

Dagbesteding Bij moeders in het Boetje is gevestigd aan de Spierdijkerweg 108 in Spierdijk.

‘Bij moeders in het Boetje’ is inmiddels een begrip in West-Friesland. Vele trouwe klanten komen hier om hun gebak, ambachtelijk brood en streekproducten, zoals kaas, zuivel en cadeau artikelen te kopen en zij komen hier een kopje koffie of thee drinken.

‘Bij moeders in het Boetje’ is gestart als ‘Het Broodboetje’. Een dorpswinkel waar ook dagbesteding genoten kon worden. De winkel in het historische pand aan de Spierdijkerweg 108 in Spierdijk maakte in december 2023 een doorstart dankzij Nancy Bakker, tevens maatschappelijk ondernemer van ‘Bij moeders in de kosterij’ in Middenbeemster. Daarvoor hebben vele vrijwilligers de winkel open weten te houden voor het publiek, nadat de vorige zorgaanbieder stopte. Nancy had ook steeds voor ogen om de dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier weer nieuw leven in te blazen.

Daarbij biedt Stichting PluZorg nu de helpende hand. Deze stichting biedt al op diverse locaties begeleid wonen, dagbesteding, individuele begeleiding en (opvoed)ondersteuning en neemt nu ook bij deze locatie de dagbesteding onder haar hoede.

Sinds dinsdag 16 april 2024 zijn deuren van de dagbesteding ‘Bij moeders in het Boetje’ weer geopend. “In eerste instantie alleen op de dinsdag, maar we hopen dit natuurlijk heel snel uit te breiden naar meerdere dagen,” vertelt coördinator Corine Klos namens PluZorg.
“De vier cliënten konden haast niet wachten om te beginnen. We willen met deze samenwerking een bloeiende dagbestedingslocatie creëren en kijken uit naar nieuwe mogelijkheden.”

Activiteiten

De dagbesteding bestaat uit het werken in de winkel en het serveren in de lunchroom.

Openingtijden:

Iedereen is van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16:30 uur welkom om naast de vertrouwde streekproducten te komen genieten van een kop koffie of thee, gebak, lekkere broodjes, of (op afspraak) aan te schuiven voor een heerlijke high tea.

Dagbesteding bij ons genieten?

Zoek je een leuke uitdaging en een mooie werkplek?

Neem dan contact op met Corine Klos, 06 13811165 en zij vertelt meer over de mogelijkheden.

Vrijwilligers, coördinator en werknemers 'Bij moeders in het Boetje'