Sport Waarland

Sport

Omdat wij een gezonde leefstijl willen stimuleren bij onze cliënten en medewerkers, zijn er veel mogelijkheden om te sporten. Het oefenen van je motoriek en een goede conditie zijn goed voor je lichaam en voor je geest. Bepaalde sporten doen wij in groepsverband en andere worden individueel uitgevoerd met een begeleider.

Gym

Iedere vrijdag wandelen wij met een groep cliënten naar de sporthal in Waarland. Door de wandeling zijn we al lekker opgewarmd voor de gymactiviteiten. Deze worden gegeven door onze sportinstructeur Pieter met assistentie van Sander.

Fietsen

Goed en veilig kunnen fietsen geeft onze cliënten vrijheid en het vergroot hun zelfstandigheid. Daarom begeleiden onze vrijwilligers Cor en Joke hen bij het fietsen.  Zij leren hen goed verkeersveilig te fietsen en maken hen vertrouwd met routes die ze gaan fietsen vanaf het zorgerf naar hun werk, hun school, externe dagbesteding of bijvoorbeeld hun familie.
Voor wie niet zelfstandig kan fietsen hebben wij een duo-fiets.

Zwemmen

Iedere donderdagmiddag hebben wij het zwembad van De Duikerdel in Noord-Scharwoude voor onze groep bewoners en cliënten uit de dagbesteding beschikbaar. Hier gaan we met onze eigen bussen naartoe. De meeste cliënten hebben een zwemdiploma, maar wie dat niet heeft doet activiteiten in het ondiepe. Onze medewerkers, waaronder Sander,  gaan mee het water in en de medewerkers van het zwembad geven les en houden scherp toezicht.
In de warme zomermaanden kunnen we een klein stukje verderop ook met cliënten en begeleiders gaan zwemmen in het kanaal.

De boot

Wij zijn dankbaar voor onze boot ‘De Klaas’ die we via schenking hebben gekregen van de nabestaanden van onze trouwe vrijwilliger Klaas de Vries. Bij mooi weer gebruiken wij deze zowel overdag als ’s avonds. Per keer kunnen er ongeveer 5 cliënten met Sander, Pieter, of vrijwilliger Danny mee om een rondje te varen het in het kanaal.

De helling voor de boot is vlakbij ons zorgerf en cliënt Daan is zeer bedreven in het achteruit te water laten van de boot met de tractor.

Een kopie van het artikel over ‘De Klaas’ in het NHD is hier te lezen.

Fitness

Bij Zorgerf Waarland beschikken we over een eigen fitnessruimte voor onze bewoners. Deze is te vinden bij woonhuis 18. Twee avonden per week is er een sportinstructeur aanwezig om cliënten te begeleiden bij het gebruik van de fitnessapparaten.

4fbdc35d-63a9-4152-86fe-545b4b857d44
e20812bb-39d4-49e0-a49e-d44a57d1bc0d