Paardencoaching Waarland/ Barsingerhorn

Paarden zijn neutraal: ze hebben geen oordeel over jou, en al helemaal geen bepaald plan met jou. Dat maakt paardencoaching zo veilig. Ze voelen je wel haarfijn aan. Een paard is een kuddedier en een vluchtdier. Het ziet jou na binnenkomst als onderdeel van die kudde. Het paard gaat aanvoelen en spiegelen wat het jou ziet doen.

Paarden voelen spanning en kunnen deze als het ware overnemen en weg laten vloeien. Ze ‘lezen’ je gedrag en lichaamshouding en geven hierbij bepaalde signalen af. Het paard kan je daarbij bijvoorbeeld gaan stimuleren of juist beschermen.

Omdat het paard geen oordeel heeft,  geeft het je heel zuivere feedback als dat wat je doet, voelt of laat zien niet in overeenstemming is met je lichaamshouding.

Paarden kunnen je op deze manier iets ‘vertellen’ over jouw manier van initiatief nemen, contact maken, je aanpak bij een taak, je reactie als iets lukt of niet lukt, of bijvoorbeeld jouw leiderschapsstijl.

Door veel training hebben onze gecertificeerde paardencoaches Aniek en Jan Steven geleerd de signalen die het paard afgeeft woorden te geven. Deze signalen checken zij weer respectvol en zonder oordeel bij jou.
Tijdens paardencoaching ga je niet op een paard rijden, maar voer je met het paard activiteiten uit of doe je activiteiten in aanwezigheid van een paard. We hebben voor de paardencoaching een aantal paarden geselecteerd die hier goed voor open staan. Wij stemmen af welk (formaat/temperament) paard het beste bij jou past.

Aniek is hoofdcoach van de (jong)volwassenen. Jan Steven richt zich op de teams die komen voor teamanalyse, teambuilding en systemisch werken met volwassenen.

Omdat paarden van nature ook systemisch werken in de kudde, voelen zij het als een groep uit evenwicht is en zullen zij iets gaan doen om dit evenwicht te herstellen. Paarden kunnen hierbij heel goed aanvoelen welke rol iemand heeft in een team, wie de (informele) leider is, of waar nog onbenutte talenten van iemand liggen.

Ben je nieuwsgierig geworden of paardencoaching iets voor jou of je team is?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het inplannen van een afspraak.

8069bcd5-dcac-45f8-9667-c8bd6514121c