Het Zorgerf Opmeer

Het Zorgerf Opmeer

Het Zorgerf Opmeer is gevestigd aan de Koninginneweg 22-24 in Opmeer, Noord-Holland. Het zijn twee huisnummers, aangezien we twee voordeuren hebben. Naast de zes slaapkamers en de logeerkamer zijn er een gezamenlijke keuken, een gezamenlijke woonkamer en meerdere badkamers.

Ons team

Bij Het Zorgerf Opmeer is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In ons team van vijf woonbegeleiders heeft één iemand de functie van persoonlijk begeleider en is er één coördinator.
Klik hier voor de foto’s van onze medewerkers in Opmeer.

Financiering

Deze vorm van wonen wordt gefinancierd met een PGB (Persoons Gebonden Budget) of met ZIN (Zorg in Natura). Het verschil hiertussen is dat bij het PGB de ouders of wettelijke vertegenwoordigers alles regelen. Bij zorg via ZIN wordt alles door Het Zorgerf gecoördineerd. Voorbeeld: het (taxi)vervoer naar de dagbesteding wordt in geval van PGB door de ouders geregeld. Bij ZIN regelt Het Zorgerf dat er een taxibedrijf gecontracteerd wordt.

Het Zorgerf Opmeer is onderdeel van PluZorg.

Wonen

Wij hebben zes woonplekken en één logeerplek beschikbaar voor (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke of lichamelijke beperking. 

Jongeren die er wat leeftijd betreft aan toe zijn om hun ouderlijk huis te verlaten, maar (nog) niet volledig zelfstandig kunnen wonen kunnen bij ons terecht voor wonen.

De bewoners leven met elkaar en hun begeleiders als groep, maar als zij toe zijn aan een meer zelfstandige manier van wonen, begeleiden wij hen hierbij door middel van zelfstandigheidstraining op maat.
Iedere bewoner werkt hierbij aan zijn of haar eigen doelen.

Logeeropvang

Bij Zorgerf Opmeer hebben we één logeerplek. De logeeropvang wordt op maat en op afspraak ingezet. Dit kan in het weekend of op doordeweekse dagen zijn, voor één of meerdere nachten.

Daarnaast kan het logeren ook gecombineerd worden met dagbesteding. Voor deze dagbesteding hebben wij een nauwe samenwerking met Het Zorgerf Waarland, waar vele mogelijkheden zijn om je talenten in te zetten.

Dagbesteding

Onze bewoners hebben allemaal een vorm van dagbesteding. Dit doen zij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Zij gaan naar school, naar hun werk, of genieten dagbesteding bij een extern bedrijf of bij Het Zorgerf Waarland. Dit is maatwerk en wordt goed afgestemd, zodat het bij de talenten van de cliënt past.

Op woensdag en in het weekend zijn zijn vrij. Ze kunnen dan bijvoorbeeld naar hun ouderlijk huis, of meedraaien met ons dagprogramma waarin wij activiteiten doen en uitstapjes maken.

Naast de reguliere taken die horen bij op jezelf wonen, zoals boodschappen doen, gaan wij in het weekend regelmatig op pad naar bijvoorbeeld het strand, het klimduin, enz.

Meer informatie

Wil je meer weten over Het Zorgerf Opmeer?
Neem dan gerust contact met ons op!