Logeren

Logeren bij Woonhuis 18

Een vorm van voorbereiding op zelfstandig wonen, opvoedondersteuning of ontlasting van het gezin kan op Zorgerf Waarland geboden worden door middel van één of meerdere nachten komen logeren. In Woonhuis 18 hebben wij één logeerkamer die in een vast ritme gebruikt wordt door cliënten.
Sommige cliënten komen een vaste dag in de week logeren, andere bijvoorbeeld eenmaal per twee weken. Wanneer zij komen logeren, draaien zij mee in het dagritme van het woonhuis en kunnen ook gebruik maken van de dagbesteding.

Logeren bij Het Zorgerf Opmeer

Er is één logeerplek bij Het Zorgerf Opmeer aan de Koninginneweg. Een cliënt slaapt dan daar en kan opgehaald en teruggebracht worden door ons om mee te draaien in het dagprogramma op onze zorgboerderij in Waarland.

Logeren bij ‘t Voorhuys Aartswoud

In de boerderij van Het Zorgerf Aartswoud is het voorhuis (de voorkant van de boerderij) ingericht voor het logeren en dagbesteding. In het Westfries noem je dat een ‘voorhuys’. Er is in dit voorhuis een ruime woonkamer en een eigen keuken.

Boven zijn er drie slaapkamers met ruimte voor tien logeerplekken en een grote badkamer.

Het logeren is voor kinderen van 6-12 jaar en is bedoeld om het gezin te ontlasten. Logeren kan plaatsvinden in het weekend en in de schoolvakanties.

Door de week wordt ‘t Voorhuys gebruikt voor dagbesteding voor thuiszitters in de basisschoolleeftijd, die om bepaalde reden niet naar school gaan.
Deze dagbesteding heeft een eigen programma met onder andere schoolse activiteiten en staat los van het Zorgerf. Er kan door deze groep gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van Het zorgerf Waarland en Het Zorgerf Aartswoud en de gymzaal in Aartswoud.

Klik hier voor foto’s van de medewerkers van ‘t Voorhuys.

Voor alle logeerplekken: neem contact op voor de mogelijkheden.